دانلود طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی پرورش و نگهداری زنبور عسل با ظرفیت هفتـصد کندو
دسته بندي :
کارآفرینی »
خدماتی و آموزشی
عنوان فایل:طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی پرورش و نگهداری زنبور عسل با ظرفیت هفتـصد کندو
فرمت: word
تعداد صفحات:19
خلاصه طرح:
موضوع طرح :پرورش و نگهداری زنبور عسـل
ظرفیت : هفتصد کندوی لانگسروت
محل اجرای طرح : قابل اجرا در اسـتانهای آذربایجـان شـرقی، آذربایجـان غـربی، لرسـتان، کردسـتان، مازندران، کرمان، خـوزستان، همدان و اصـفهان.
سرمایه گذاری کـل: 416.58 میلیون ریال
سهم آورده متقاضی: 46.58 میلیون ریال
سهم تسهیلات: 370 میلیون ریال
دوره بازگشـت سرمایه: 24 ماه
میزان اشتغال زایی : 7 نفـر
مقدمه:
عسل حاوی بیش از هفتاد ماده مفید برای بدن انسان است. اساسا عسل از گلوکز، فروکتوز و منو ساکارید ها ساخته شده است. همچنین عسل دارای آنزیم های مفیدی از جمله آمیلاز، سوکراز، کاتالاز، پراکسیداز و لیپاز بوده و در رده بندی غذاهای سرشار از آنزیمها مقام نخست را به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، کلر، فسفر، گوگرد و ید نیز در عسل یافت میشوند.
عسل به عنوان یک ماده کامل غذایی همچنین دارای انواع ویتامین ها (B1,B2,B3,B5,B6,C,E,K)، اسیدهای آلی ( اسید مالیک، وینیک، سیتریک، لاکتیک و اگزالیک ) و پروتئینها بوده و میتواند 315 تا 335 کیلوکالری انرژی ( به ازای هر یکصد گرم ) تولید نماید.
از دیگر سو عسل دارای خواص درمانی، ضد عفونی کنندگی و حفاظت از مواد آلی در مقابل تجزیه و فساد میباشد. ابن سینا دانشمند بزرگ ایران در کتاب قانون ، در مورد معجون فلاسفه ( تهیه شده با عسل ) مینویسد :« ... در هنگام زیاد شدن بلغم، اندرون را تقویت، نیرو را زیاد، اشتها را باز میکند، عسل ، خوراکی است که جوانی را جاویدان میسازد، حافظه را نیرو میبخشد و گذشته را در خاطره زنده میکند، اندیشه را پاک و زبان را میگشاید.»
کلیه موارد مطروحه ، اهمیت استفاده از عسل به عنوان یک ماده غذایی مقوی و همچنین دارویی طبیعی را خاطرنشان میسازند. از دیگر سو با عنایت به رشد جمعیت و تنوع محصولات تولیدی و بالا رفتن سطح رقابت در زمینه عرضه انواع محصولات غذایی ، بهبود مستمر کیفیت محصولات و ایجاد تنوع در عرضه مناسب تر، از مواردی هستند که بایستی هر چه بیشتر مد نظر قرار گیرند. رعایت این موارد میتواند منجر به دسترسی آسان و ارزان مصرف کنندگان به مواد غذایی شود.
طی فرایند پرورش و نگهداری زنبور عسل، همچنین اقدام به ازدیاد کندوها میشود که این عمل به منظور ترمیم تلفات و فروش انجام میپذیرد. در مناطق گرمسیر حتی میتوان از هر کندو یک بچه کندو گرفت.
با اجرای این طرح ، علاوه بر کسب سود مناسباقتصادی میتوان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان میتوانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.
فهرست مطالب:
فهرست مطالب و جداول :
خلاصه طرح
مقدمــه
توجیه اقتصادی طرح
الف – سرمایه گذاری ثابت طرح
الف – 1 ) زمیـن
الف – 2 ) محوطه سازی
الف – 3 ) ساختمانها
الف – 4 ) تاسیسات و تجهیزات
الف – 5 ) ماشینآلات
الف – 6 ) وسایل حمل و نقل
الف – 7 ) تجهیزات اداری و کارگاهی
الف – 8 ) هزینههای قبل از بهرهبرداری
جمع كل سرمایه گذاری ثابت
ب- هزینه های جاری طرح
ب – 1 ) مواد اولیه و نهاده های تولید
ب – 2 ) حقوق و دستمزد
ب – 3 ) هزینه سوخت و انرژی
ب – 4 ) هزینه استهلاك، تعمیر و نگهداری
جمـع هزینه های جاری طرح
سرمایه در گردش
جمع كل سرمایه گذاری طرح
ج – فروش
ظرفیت تولید
قیمت فروش واحد
فروش کل
قیمت تمام شده هر واحد
محاسبه نقطه سر به سر
میزان فروش در نقطه سر به سر
سود ناویژه
سود ویژه
سود عملیاتیسود ویژه قبل از
کسر مالیات
نرخ بازگشت سرمایه
دوره بازگشت سرمایه