تحقیق بررسی و ارزیابی نقش مراکز مشاوره در کشور در رفع تعارضات خانوادگی

دسته بندي : علوم انسانی » روانشناسی و علوم تربیتی
دانلود تحقیق بررسی وارزیابی نقش مراکز مشاوره در کشور در رفع تعارضات خانوادگی

مقدمه
همه انسانها از توانایی های بی حد و سازنده ای برخوردار هستند این که چقدر و تا چه اندازه به این توانایی های خود واقف باشند و یقین و باور برسند. تغییر و تحول دنیای امروز اقتضا می کند انسان ها بیشتر از گذشته ها به توانایی های باطنی خود تکیه کنند.
در دنیای امروز متاسفانه یا خوشبختانه با به روز شدن علم و پیشرفت تکنولوژی روز به روز شاهد از بین رفتن اعتماد به نفس، خستگی روحی و جسمی، نا امیدی، ناهنجاریهای اجتماعی، خشونت، ترس و حقارت در بین کودکان و نوجوانان و حتی متاسفانه نونهالان ما وجود دارد و حتی این بحرانهای عاطفی بین بزرگسالان و خانواده ها نیز رشد و رواج پیدا کرده که می تواند بسیار مخرب و حتی نابودی نسلی انجام می گیرد که می توان با مشاوره و مشورت اساتید و کسانی که در این راه خبره هستند کمک بگیریم تا جامعه ای پرنشاط و خانواده ای موفق داشته باشیم.
امروزه اگر چه با پیشرفت و به روز شدن علم و سطح خانواده ها جامعه ای به نظر روشن‌فکر را پیش رو داریم ولی متاسفانه فرهنگ سازی در این زمینه نشده که برای کاهش و از بین بردن تنش و ناهنجاری های فردی و اجتماعی به مراکز مشاوره رجوع کنیم و کمی از دغدغه های فکری و روحی و جسمی خود را کاهش دهیم.
اگر خانواده ها، جامعه و مردم بدانند همان‌طوری که فرزندان عزیزمان به لباس، پوشاک و غذای جسم نیازمند است به همان اندازه به غذای روح نیز نیازمند است، می شود تا حدودی از این مشکلات روحی و روانی بین فرزندان خود جلوگیری کنیم.
مراکز مشاوره، یکی از نهادهای بسیار مهم در این زمینه می تواند یاری گر بسیاری از خانواده ها، نهادها، سازمانهای اداری و حقوقی و مراکز تعلیم و تربیت به همه عموم مردم معرفی شود تا بتواند مشکلات و دغدغه های روحی و روانی خود را مطرح و درصدد رفع و رجوع آن برآیند، که این خود مستلزم فرهنگ‌سازی در مدارس و این سازمان ها و نهادها خواهد بود و می توان در این باره خانواده ها را دعوت به این مراکز کرد تا بتوان نسلی سالم و موفق داشته باشیم.
مراکز مشاوره با هدف رفع اختلافات خانوادگی و حل مسایل و مشکلات خانواده‌ها از طریق مشاوره و گفت‌وگو  و هم‌چنین تحکیم و تقویت بنیان خانواده راه‌اندازی شده‌اند.  در همین راستا حتی تفاهم‌نامه‌ای میان دادگاه‌های خانواده و مراکز مشاوره مبنی بر هم‌کاری انعقاد شده است.  
سوابق تحقیق
 براساس تحقیقات انجام شده توسط روان‌شناسان، افرادی که از همان ابتدا یعنی قبل و هنگام ازدواج با آگاهی یا کمک  و مشورت هم‌سر خود را انتخاب کنند و در انتخاب و گزینش صحیح اطلاعاتی کسب کنند. در ادامه‌ی زندگی مشترک از رضایت بیش‌تری برخوردار می‌شوند و از زندگی خود لذت بیش‌تری می‌برند. مراکز مشاوره با منظور رفع مشکلات خانوادگی و حل مسایل خانواده‌ها راه‌اندازی شده‌اند و به طور قطع نقش موثری در کاهش اختلافات و آمار طلاق دارند.

فهرست
مقدمه 1
سوابق تحقیق 2
متن اصلی تحقیق 3
اهمیت و ضرورت مشاوره ی خانواده 4
اهداف راهنمايي و مشاوره 9
انواع راهنمايي و مشاوره 11
1. راهنمايي تحصيلي 11
راهنمايي تحصيلي براي والدين 11
2. راهنمايي حرفه‌اي 12
3. راهنمايي گروهي 12
4. راهنمايي سازشي يا انطباقي 12
5. راهنمايي فردي 13
6. مشاوره اجتماعي 13
مشاوره خانواده 13
اهمیت و لزوم مشاوره خانواده 13
موضوعات قابل طرح در مشاوره خانواده 13
ازدواج و تشکیل خانواده یا مشاوره قبل ازدواج 13
تربیت فرزندان 14
شیوه‌های ارتباطی مناسب بین همسران 14
بررسی اختلافات خانواده و ارائه راهکارهای مناسب 15
مشکلات روحی اعضاء خانواده 15
وضعیت فعلی مشاوره خانواده در ایران 16
مشاوره چیست؟ 16
نتیجه گیری 22
پیشنهادات 23
منابع و مآخذ : 24
دسته بندی: علوم انسانی » روانشناسی و علوم تربیتی

تعداد مشاهده: 4287 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 26

حجم فایل:63 کیلوبایت

 قیمت: 20,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل